Upute

Predstavljena utrka "Ultra trail Dinarides"


Od 3. lipnja 2022. godine održat će se utrka ‘Ultra trail Dinarides’ koju organizira udruga ‘Dinaridi trails’. Riječ je o međunarodnoj trail utrci koja u pet dužinskih kategorija prolazi cijelom dužinom planina Dinare i Kamešnice te obuhvaća područje Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Župan Blaženko Boban istaknuo je kako je to prilika za disperziranje turizma. "Želja nam je turizam disperzirati u dva smjera - teritorijalno i vremenski. U srpnju i kolovozu nije problem napuniti turistička središta, ali potrebno je Bogom dane ljepote iskoristiti i disperzirati turizam i u ruralne dijelove Splitsko-dalmatinske županije", rekao je župan i dodao kako je bitno ponudu proširiti i na mjesece prije i nakon špice turističke sezone.

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić rekao je "Ljudi na ove utrke dolaze zbog zaštićene i netaknute prirode, gdje se osjećaju u skladu s filozofijom svoga života. Oni tu osjećaju zdravi život i zdravu prirodu", izjavio je Jelić.

Organizatori navode da ove godine očekuju oko tisuću sudionika. "Najduža kategorija će biti 175 kilometara i njezin start je na Kninskoj tvrđavi, a kategorija 120 kilometara starta s izvora Cetine. Iz Voštana starta maraton od 40 kilometara, a dvije kategorije od 10 i 20 kilometara su kružne utrke kojima će start i cilj biti u Sinju. Također, imat ćemo i dječje utrke koje će se održati u nedjelju", rekao je Ivan Marušić iz udruge "Dinaridi trails".

Stožer civilne zaštite SDŽ