Upute

Splitski učenici ne zaboravljaju križne puteve i Golgotu Škabrnje i Vukovara

 

Prošle godine su učenici srednje Obrtne i tehničke škole izradili makete vukovarskih križeva u Vukovarskoj ulici, u znak sjećanja i zahvale svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Vukovara i Škabrnje. Ove godine su kao svoj doprinos Danu sjećanja na Vukovar i Škabrnju, pod mentorstvom svojih profesora i ravnatelja Milivoja Kalebića, odmah do spomena „Lumin: I u mom gradu Vukovar svijetli“ u Vukovarskoj ulici,  izradili tri klupe za sjedenje s porukama: „U mom gradu Vukovar zauvijek svijetli“ i „Iz krvi i bola niklo je cvijeće, Split žrtve nikad zaboravit neće“. Ravnatelj Kalebić je istaknuo doprinos svih učenika drvodjeljskih tehničara - dizajnera i stolara iz drvo struke, elwktroinstalatera iz elektro struke, te posebno učenika sa teškočama koji su izradili metalni dio klupa, sa svojim mentorima i profesorima struke.

Zamjenik župana Stipe Čogelja i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić su zahvalili učenicima, njihovim mentorima i ravnatelju što ne zaboravljaju žrtvu hrvatskih branitelja i što na ovaj način šalju poruku mladim generacijama da svi trebamo biti ponosni na svekoliku žrtvu hrvatskih branitelja za vrijeme Domovinskog obrambenog rata, da je ljubav jača od mržnje i sjećanje jače od zaborava. 

-Ponosam sam na učenike naše srednje Obrtne Tehničke škole, koji su nas i ove godine obradovali tako što su postavili maketu Vukovarskog vodotornja na početak Vukovarske ulice i Ulice Domovinskog rata u Splitu te su uredili klupe sa obilježjima i lijepim porukama. Hvala svima njima, ravnatelju  i nastavncima strukovnih predmeta koji su ih potaknuli i vodili u ovom zadatku - kazao je zamjenik župana Čogelja. Čogelja i Đonlić su ovom prigodom pozvali sve građane, poglavito mlade, da večeras i sutra dođu u Vukovarsku ulicu zapaliti svijeće i tako odati dužnu počast i priznaje svim žrtvama u Domovinskom ratu, navlastito u Škabrnji i Vukovaru. 

 

Stožer civilne zaštite SDŽ