Upute

ULTRA je vrhunska promocija naše županije kao sigurne i privlačne turističke destinacije

Na današnjoj konferenciji za novinare u hotelu Radisson Blu prvi se u ime organizatora ovogodišnje ULTRA-e obratio Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live. 

– Sretan sam i ponosan što mogu predstaviti peto izdanje Ultra festivala. U početku je to bio velik izazov, sada vidimo koliko je vizija bila ispravna. Sve smo napravili da ovaj festival ostane u Splitu. Ovdje predstavljamo zajedničku podršku festivalu. U Splitu se potrošnja povećala za pola milijarde kuna, a koristi imaju grad, županija i država. Bez podrške sponzora projekt ne bi bio moguć. Hrvatska je postala svjetska pozornica i to je zaslužila. Ove godine idemo korak dalje, pravi spektakl koji će povući 150 000 ljudi iz sto zemalja svijeta. Ovo je svjetski mega spektakl. Zadnjih 60 dana uspjeli smo potvrditi da će ultra ostati u Splitu još najmanje 5 godina. Ultra Europe može biti samo u gradu Splitu, jer Split i Hrvatska to zaslužuju. Našli smo zajedničko rješenje s Hajdukom, i radit ćemo na poboljšanju te suradnje. Zahvaljujemo svima na dosadašnjoj i budućoj podršci. – kazao je Joe Bašić, u ime organizatora Ultre Europe.

Pozdravljajući organizatore i predstavnike medija, župan je istaknuo dosadašnju potporu Županije ovom značajnom događanju za grad Split, otoke i cijelu Dalmaciju, naglasivši kako će za ovaj događaj sve županijske službe biti tri dana na nogama.

Ultra je jedan od vodećih događaja u Hrvatskoj i šire. Kada se tri Bašića (Joe, Aljoša i Ivo) slože, sve se može! Festival je jako bitan za turizam jer niz događanja vezano za Ultru se događa na ulicama. Sve službe su više od tri dana na nogama. Joe je napravio čudo, ali sam zahvalan i malim ljudima koji rade svoj dio posla da sve prođe besprijekorno. Sretno vam bilo, Bašići, držite se skupa, vjerujem da će biti još 5 godina! – rekao je Boban.

Direktor marketinga NK Hajduk, Aljoša Bašić otkrio je detalje suradnje Hajduka i Ultre.

– Raduje me što smo napravili iskorak u suradnji. Od ove godine je Ultra na dresu Hajduka, na rukavu. Ultra postaje sponzor Hajduka. Nadam se da će sve proći sve u najboljem redu  – istaknuo je Aljoša Bašić.

Na konferenciji za novinare sudjelova je i zamjenik ministra turizma Ivo Bašić.

– Zahvaljujem svim službama na sjajnom poslu. Ultra je dovela brojne festivale po zemlji kao poticaj. Važna je različitost ponude, a ovakva događanja doprinose i potiču na investicije. Povećavaju se kapaciteti. Ovakva događanja donose rast zapošljavanja i prihoda. Studija Ultre , koja će se raditi u suradnji s Institutom, pokazat će sve prednosti i mane ovakvih događaja. Siguran sam u uspješnih nekoliko narednih godina. – rekao je Bašić.

Novinarima su se obratilii i R. Steinman (Ultra worldwide), M. Casper (direktor hotela Radisson Blu), Aljoša Bašić iz marketinga NK Hajduk, rektor splitskog Sveučilišta Š. Anđelinović, A. Vukšić i J. Stela (TZ grada Splita i SDŽ), te gradonačelnik Splita A. Krstulović Opara.

Stožer civilne zaštite SDŽ