Upute

Zamjenik župana Stipe Čogelja primio dobitnike nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske"


Zamjenik župana Stipe Čogelja primio je danas u zgradi Splitsko-dalmatinske županije dobitnike nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za 2021. godinu. Čestitajući dobitnicima Čogelja je istaknuo kako je ruralni turizam vrlo bitna tema za Splitsko-dalmatinsku županiju. "To je nešto što našu županiju čini prepoznatljivom. Mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji cijenimo vaš rad. Vi ste jamac našega uspjeha. Želimo ispričati kvalitetnu priču o cijeloj županiji i svemu onome što ona može ponuditi", rekao je Čogelja.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica podsjeća na dugu tradiciju promocije hrvatskog ruralnog turizma. “Prije 25 godina organizirali smo prve sajmove, a Suncokret ruralnog turizma Hrvatske dodjeljujemo već 10. put. Suradnja sa Splitsko-dalmatinskom županijom je sjajna i od prvih dana zajedno potičemo razvoj Zagore, unutrašnjosti otoka, ali i ruralnih područja na obali”, navela je katica. 

U ime nagrađenih zahvalio je Andrija Polić, dobitnik nagrade za projekt Muzeja masline na Klisu.. "Hvala vam što na pozornicu stavljate nas male kako bi nas svi mogli vidjeti. Iza nas stoji veliki rad i sve zaista sami radimo s našim obiteljima. Županija prati male proizvođače i malo poduzetništvo. Natječaji koje ima Splitsko-dalmatinska županija za nas su veliki i puno nam znače", izjavio je Polić.

Stožer civilne zaštite SDŽ