Upute

Županija sufinancira prijevoz vlakom za studente


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i predsjednik Uprave HŽ putničkog prijevoza Željko Ukić potpisali su ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije.

 „Vlada Republike Hrvatske je donijela odluku prema kojoj od ove školske godine, uz učenike, sufinancira prijevoz studenata neograničeno u Hrvatskoj, neovisno o mjestu njihova prebivališta, ali je obveza studenata plaćanje 10 eura odnosno 75 kuna mjesečno. Kako su naši studenti to pravo imali potpuno besplatno, ovim današnjim ugovorom redovitim studentima s područja naše županije, koji studiraju na sveučilištima izvan županije, i dalje osiguravamo potpuno besplatan prijevoz i za tih 10 eura“, naveo je župan.

Predsjednik Uprave HŽ putnički prijevoz Željko Ukić podsjetio je kako se ovaj ugovor potpisuje već 5. godinu. „Ove godine su drugačije okolnosti. Uz podršku Vlade Republike Hrvatske omogućeno je da se po vrlo povlaštenim cijenama studenti voze u Republici Hrvatskoj. Ovaj besplatan prijevoz stvarno je dao dobre rezultate i na području Splitsko-dalmatinske županije“, ističe Ukić.

Pojedinačna visina potpore po studentu iznosi 75 kuna (9,95 eura) mjesečno za svaki mjesec korištenja u tekućoj akademskoj godini, a korisnici mogu biti redoviti studenti s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije koji studiraju na sveučilištima na području RH čije je sjedište izvan SDŽ.

Javni poziv dostupan je na mrežnim stranicama Splitsko-dalmatinske županije, a potrebnu dokumentaciju studenti mogu dostaviti i elektroničkim putem.

Stožer civilne zaštite SDŽ