Upute

Županova čestitka za Dan državnosti

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uputio je čestitku u povodu Dana državnosti.

"Zahvalni generacijama prije nas, koje su kroz stoljeća čuvale naš nacionalni i vjerski identitet, u molitvi za sve koji vlastiti život darovaše za našu slobodu, zahvalni svim hrvatskim braniteljima, danas s ponosom obilježavamo svehrvatski dan proslave hrvatske državnosti.

Na današnji dan je utemeljen, općom voljom svih građana izabran, Hrvatski državni Sabor. U tim ključnim trenutcima naše povijesti, predvođeni vizijom i poslanjem prvoga demokratski izabranog predsjednika moderne Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, obranili smo svoju slobodu, uveli Republiku Hrvatsku u društvo suvremenih euro-atlantskih saveza te nastavljamo s novim naraštajima graditi sigurnu budućnost i pravedno društvo.

Svi mi zajedno moramo, naime, biti prožeti sviješću da od svoje Hrvatske ne možemo očekivati više negoli što sami pridonesemo njezinu boljitku, da bi plodove svoga rada mogli uživati i mi sami, i naša djeca, i djeca naše djece“ – rekao je tada dr. Tuđman. Nastavimo i mi, danas i sutra, s ponosom čuvati, braniti i graditi svoju Hrvatsku.

Svim Hrvaticama i Hrvatima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u Domovini i u svijetu, svim građankama i građanima, svima koji su Republiku Hrvatsku izabrali kao svoju Domovinu, svima koji je vole i poštuju, od srca čestitam:

Sretan Dan državnosti!", poručio je Boban.

Stožer civilne zaštite SDŽ