Obavijesti

DOM NA ZENTI U VLASNIŠTVU SDŽ - MINISTAR PILETIĆ: "Priči ovdje nije kraj"


Župan Blaženko Boban i ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar potpisali su danas, u nazočnosti ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića, ugovor kojim su vlasnička prava zgrade koju koristi Dom za starije i nemoćne Split na Zenti prenesena na Splitsko-dalmatinsku županiju. „Mi tamo funkcioniramo dugi niz godina kroz ovaj dom, ali imovinsko-pravno pitanje nije bilo riješeno. Današnjim potpisom ugovora i na to je stavljena točka. Sada ova ustanova može aplicirati na fondove Europske unije po bilo kojem pitanju“, rekao je župan i dodao kako je u budućnosti rješavanje pitanja doma u Vukovarskoj ulici.

Ministar Piletić rekao je kako se na ovaj način rješava dugogodišnji problem te najavio buduće poteze. „Priči ovdje nije kraj, očekuje nas još jedan objekt u Vukovarskoj ulici. Procijenjena vrijednost je više od 50 milijuna kuna. Čim se riješe imovinsko-pravni odnosi dolazimo ponovno na potpisivanje ugovora“, izjavio je Piletić.

Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar navodi kako je cilj omogućiti županijama ulaganje u vlastitu imovinu. „Na ovaj način omogućujemo lakše izvlačenje sredstava iz EU fondova. HZMO je danas potpisao 10. ugovor ovakve vrste, a do kraja godine su nam ostala tri ugovora“, izjavio je Serdar.  

Potpisivanju ovog ugovora nazočili su i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić te Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Diana Luetić.

 

Stožer civilne zaštite SDŽ