Obavijesti

Ministrica turizma Nikolina Brnjac i župan Blaženko Boban obišli staru Salonu gdje će se održati Europski kup u bacanju kugle

Danas su ministrica turizma Nikolina Brnjac i župan Blaženko Boban, s domaćinom, gradonačelnikom Grada Solina, Daliborom Ninčevićem, obišli mjesto na kojemu će se održati Europski  bacački kup koji će okupiti  564 sportašice i sportaša iz 44 zemlje. Četiri bacačke discipline, planirane na ovom natjecanju, u izravnom prijenosu će prenositi i Hrvatska televizija.

Ministrica Nikolina Brnjac zahvalila je organizatorima na trudu te iskazala podršku ovom događaju koji ove godine pozicionira Hrvatsku i Split među domaćine najzanimljivijih atletskih događanja.

- Nakon dogovora s vodstvom Hrvatskog atletskog saveza, odlučili smo podržati ovo natjecanje, jednako važno za naše sportaše kao i za sliku našega turizma koju želimo poslati u svijet. Danas sam se uvjerila na licu mjesta kako za to nismo mogli odabrati bolje mjesto - kazala je ministrica Brnjac.

Ni župan Boban nije krio zadovoljstvo organizacijom ovoga velikog sportskog događaja za Solin, Splitsko-dalmatinsku županiju i cijelu Hrvatsku: - Šteta je samo što slike s ovoga povijesnog, arheološkog i turističkog lokaliteta ne odašiljemo tjedno u svijet. Zato zahvaljujem gradonačelniku Daliboru Ninčeviću  što se sa suradnicima pokazao kao vrsni domaćin i što uz ovaj sportski događaj, već nekoliko godina uspješno organizira koncerte i druga kulturna događanja na ovom i drugim lokalitetima stare Salone - kazao je župan, te u svom stilu na kraju zaželio "da naš proslavljeni bacač kugle Mihanović osvojiti ovaj kup".

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je zahvalio svima na dolasku te je kazao kako je namjera gradskih vlasti imati što više kulturnih i sportskih događanja ne samo u turističkoj sezoni nego  tijekom cijele godine. - Zahvaljujem predsjedniku Atletskog saveza Ivanu Veštiću što je učinio sve kako bi doveo ovako značajno sportsko događanje u Solin. Koristim prigodu također zahvaliti suradnicima iz Turističke zajednice grada Solina i kulturnoj ustanovi Zvonimir, kao i upravi i djelatnicima Arheološkog muzeja i konzervatorima bez čijega razumijevanja ne bismo mogli planirati i održavati ovakve događaje - kazao je Ninčević.

Organizacijom Europskog bacačkog kupa potvrđuje se još jednom kako je Hrvatska poželjna sportska destinacija te odličan organizator velikih manifestacija. Gradovi Split i Solin će ugostiti najbolje europske atletičarke i atletičare u bacačkim disciplinama i time poslati poruku o Hrvatskoj kao velikoj sportskoj zemlji  i sigurnoj destinaciji za ugodan boravak gostiju iz cijelog svijeta.

Stožer civilne zaštite SDŽ