Obavijesti

Veleposlanica Švicarske Konfederacije, Nj. E. Emilija Georgieva u nastupnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

Tri mjeseca nakon imenovanja za veleposlanicu Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, za svoj prvi službeni posjet izvan Zagreba, veleposlanica, Nj. E. Emilija Georgieva je izabrala upravo Split i Splitsko-dalmatinsku županiju.

-Kao i moji prethodnici, želim nastaviti izvrsnu suradnju Splitsko-dalmatinske županije s veleposlanstvom Švicarske. Ovaj današnji, prvi susret bih ocijenio kao konstruktivan, konkretan, korektan i koncizan. Razgovarali smo o projektima u području izgradnje komunalne infrastrukture, konkretnije izgradnji sustava vodoopskrbe na dijelu Dalmatinske zagore (Primorski Dolac, Prgomet), nekim projektima iz područja ekologije i očuvanja okoliša, te sustavnom povećanju broja turista i kvalitete turističke ponude za brojne građane Švicarske koji posjećuju našu Županiju. Koristim također prigodu pohvaliti izvrsnu suradnju s počasnom konzulicom Švicarske Konfederacije, g-đom Elizabeth Tomić. Nadam se realizaciji dogovorenog kako bismo i mi kroz određeno vrijeme mogli postati „mala Švicarska“ – kazao je župan nakon sastanka.

-Prije svega zahvaljujem županu za dosadašnju suradnju s mojim prethodnicima i za današnje konstruktivne prijedloge za moguću suradnju na svim područjima, od turizma, preko ulaganja u izgradnju komunalne infrastrukture do zajedničke brige o skoro 70 tisuća vaših sunarodnjaka koji žive u Švicarskoj. Mnogi se Hrvati žele vratiti i nastaviti svoje uspješne karijere u ovom prelijepom dijelu Hrvatske. Zato će vrata švicarskog veleposlanstva u Zagrebu županu Bobanu i njegovim suradnicima biti uvijek otvorena – kazala je veleposlanica Georgieva.

Stožer civilne zaštite SDŽ