Obavijesti

Župan Boban i zamjenik župana Brčić darivali djecu povodom blagdana sv. Nikole

Danas (srijeda), dan uoči sv. Nikole, župan Blaženko Boban je posjetio Klub roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „Sanus“, nakon toga Klub roditelja osoba s mentalnom retardacijom „Zvono“ te Udrugu za inkluziju „Lastavica“.

-Sva ova djeca su naši anđeli koji za nas mole i čuvaju nas. Nama koji služimo na bilo kojoj odgovornoj funkciji je u mandatu briga za sve građane. Međutim, ove predblagdanske posjete ne doživljavam kao dio obveznog protokola nego kao susrete u kojima jedni drugima donosimo radost i međusobno se obogaćujemo. Mogu samo reći kako mi je srce ispunjeno radošću a nekim susretima sam jednostavno ganut, te ću nastojati i izvan ovog vremena, tijekom godine ponovno navratiti bar u neki od ovih udruga i klubova koji se svesrdno trude kako bi našim anđelima olakšali život i u njihove dane donijeli koju zraku sunca – kazao je župan Boban nakon razgovara s djecom, štićenicima i djelatnicama spomenutih udruga.

Istovremeno je zamjenik župana Luka Brčić posjetio Centar za pružanje usluga u zajednici (bivši Dom za odgoj) i Društvo multiple skleroze u Splitu.

Župan Boban i zamjenik župana Brčić su voditeljicama ovih klubova i udruga, društva i Centra, uz darove za djecu, predali i čekove u vrijednosti deset tisuća kuna.

Stožer civilne zaštite SDŽ