Obavijesti

Župan Boban sa suradnicima u radnom posjetu općini Seget

Danas je župan Blaženko Boban sa zamjenikom župana Antom Šošićem i suradnicima posjetio općinu Seget. Dugogodišnji načelnik općine Vinko Zulim je otvorio sastanak predstavljanjem brojnih dovršenih i nekih, tek započetih projekata, za koje općini Seget treba pomoć Županije i državnih vlasti.

Sastanku su uz župana Bobana i zamjenika Šošića, nazočili pročelnici Stipe Čogelja i Tomislav Đonlić, Mladen Perišić iz upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo, Josip Matković iz kabineta župana, predstavnici ŽUC-a (Zaltko Čaljkušić), Hrvatskih cesta (Neven Matijević), Hrvatskih voda, Vodovoda i kanalizacije Split te županijske Lučke uprave.

Zlatko Čaljkušić je govorio o projektu vrijednom milijun kuna, projektu izgradnje ceste prema Zagori koja bi trebala biti gotova za 3-4 mjeseca. U planu ŽUC-a je i nastavak gradnje nogostupa, šetnice do hotela Medena, dok je za rekonstrukciju ceste od Trogira prema Segetu potrebno što prije sklopiti nagodbe s vlasnicima zemlje.

Svi na sastanku su suglasni da je izgradnja vodovoda za Seget Gornji prioritet u realizaciji općinskih planova u izgradnji komunalne infrastrukture. Sve dozvole se mogu riješiti do polovine slijedeće godine, međutim izgradnja vodomreže bi koštala gotovo 40 milijuna kuna, za što ni općina ni županija nemaju sredstva ali mogu zajednički tražiti izvore financiranja.

-Prema planu obilaska jedinica lokalne samouprave danas sam sa suradnicima i gostima (ŽUC, Lučka uprava, HC, Hrvatske vode, Vodovod i kanalizacija Split, Eko-kaštelanski  zaljev) koje smo zajednički pozvali imao konstruktivan sastanak s načelnikom Zulimom i njegovim suradnicima. Čuli smoda je za prvi dio izgradnje županijske ceste Trogir – Seget do Medene, do zgrade općine u Segetu, sporno još uvijek neriješeni otkup zemlje od vlasnika parcela koje se nalaze na tom pravcu, a za drugi dio trase nema problema i sredstva za izgradnju su osigurana te bi radovi prema planu ŽUC-a, trebali biti nastavljeni – rekao je u izjavi za novinare župan Boban, te dodao: -Znali smo da je gorući problem stanovnika segetske Zagore pitanje izgradnje vodomreže, pa smo za to i pozvali predstavnike splitskog Vodovoda i kanalizacije, Hrvatskih voda i Eko-kaštelanskog zaljeva, od kojih smo čuli da se sve dozvole mogu riješiti do polovine 2019. godine, a u međuvremenu svi zajednički ćemo, svakako i uz pomoć državne vlasti,  nastojati sklopiti financijsku konstrukciju za ovaj projekt. Također, nakon dobivanja građevinske dozvole za dogradnju zgrade osnovne škole i športske dvorane u sklopu škole, županija je spremna u Proračunu za 2020. godinu osigurati sredstva za izvođenje radova na tim objektima. Čuli smo i druge načelnikove zahtjeve za manje komunalne zahvate, koje ćemo u županiji razmotriti, te u što skorije vrijeme odgovoriti na koji način Županija može pomoći – kazao je župan na kraju ovoga zanimljivoga sastanka.

Načelnik općine Vinko Zulim je zahvalio županu Bobanu jer je "prvi župan koji je u općinu Seget došao s ovako širokim timom suradnika i osoba iz županijskih i državnih tvrtki koje mogu pomoći općini Seget".

 

Stožer civilne zaštite SDŽ