Obavijesti

Župan primio izaslanstva nogometnih saveza Italije, Armenije, Andore i Hrvatske

Nakon pobjedničkog starta hrvatske U-17 reprezentacije, protiv Andore u Sinju i protiv Armenije u Dugopolju, na kvalifikacijskom turniru prvog kruga za odlazak na Europsko prvenstvo, župan Blaženko Boban je sa zamjenikom Brčićem i pročelnicima Đonlićem i Paviće, danas u županiji primio izaslanstva nogometnih saveza Hrvatske, Italije, Andore i Armenije. Njihovi domaćini za vrijeme boravka na području naše županije bili su: Ante Plazibat, tajnik NS Splita, Marko Erceg, predsjednik NS Županije Splitsko-dalmatinske, Dino Knezović, tajnik NS županije SD, i nogometna legenda Hajduka i Hrvatske, Ivan Gudelj.

U pozdravnoj riječi dobrodošlice župan Blaženko Boban je gostima dao kratki prikaz povijesti, zemljopisnog položaja, gospodarskih potencijala i značaja sporta u Splitsko-dalmatinskoj županiji: -Posebno mi je zadovoljstvo što ovaj kvalifikacijski turnir posljednjeg kruga za odlazak na Europsko prvenstvo događa u našoj županiji. Želim pozdraviti i nama drage goste iz prijateljskih zemalja, predstavnike Nogometnih saveza Andore, Armenije, Italije kao i predstavnike UEFE. Kao što i sami znate, hrvatska nogometna reprezentacija ovog ljeta na Svjetskom prvenstvu postigla je izniman uspjeh, promovirajući našu zemlju na neki način više nego politika, gospodarstvo ili neki drugi segment razvoja države, promovirajući Hrvatsku diljem svijeta. Zato mislim da će mladi momci ovih reprezentacija sa posebnim dojmovima otići iz Splitsko dalmatinske županije i Hrvatske i sa zadovoljstvom svojim vršnjacima u svojim zemljama pričati kako su igrali u zemlji svjetskih viceprvaka, jer je upravo i veliki broj hrvatskih reprezentativaca iz naše županije - kazao je župan te je pozvao vodstva svih nogometnih saveza da sa svojim mladim igračima obiđu što više povijesnih, kulturnih i turističkih lokacija na području županije.

Sreten Ćuk, glavni instruktor HNS-a je biranim riječima govorio o domaćinima ovoga turnira te je kazao: -U ime Hrvatskog nogometnog saveza zadovoljstvo mi je zahvaliti županu na ovom prijemu. Također zahvaljujem i našoj krovnoj organizaciji UEFI, koja nam je i dala dopuštenje da u ovoj sredini organiziramo ovaj kvalifikacijski turnir. Ovo je već peti turnir koji u kratkom vremenu organiziramo na području Splitsko dalmatinske županije. Posebno se želim zahvaliti našoj nogometnoj legendi, Ivanu Gudelju, koji je uspješno apsolvirao mnoge kvalifikacijske cikluse mladih reprezentativaca Hrvatske.

U ime gostiju riječi zahvale je uputio Aristeidis Stavropoulos, UEFA delegat: Želim se zahvaliti domaćinu na visokom stupnju organizacije ovog turnira, na srdačnoj dobrodošlici jer osim sportskog nadmetanja mladih reprezentativaca, imali smo vremena uistinu uživati i u dijelu ljepota Splitsko dalmatinske županije.

Prijemu su nazočili i Victor Santos i Javier Sanuy (NS Andore), Hrachya Ghambaryan i Karen Shaboyan (NS Armenije), Gianfranco Serioli i Carmelo Papotto (NS Italije), te Sreten Ćuk, glavni instruktor HNS-a, Josip Tomaško, tajnik mlađih reprezentativnih uzrasta, Hrvoje Kulušić tim menadžer U-17 reprezentacije, a iz UEFA-e su uz spomenutog Stavropoulosa, danas u županiji bili i  UEFA kontrolori suđenja Drako Čeferin i Jon Skjervold.

Stožer civilne zaštite SDŽ