Obavijesti

Župan sa suradnicima u subotu predstavljao županijske programe i poticaje građanima Makarske i Sinja, i u nedjelju građanima Trogira i Splita

 

U subotu i nedjelju od 9 sati ujutro do podne, župan je sa zamjenicima, pročelnicima i ostalim suradnicima iz Županije, nakon Solina i Kaštela, nastavio građanima po županijskim gradovima i općinama, predstavljati županijske programe i poticaje. U subotu 29. rujna, predstavljanje programa se odvijalo na trgovima Makarske i Sinja a u nedjelju, 30. rujna na blagdan sv. Jeronima i Dan Županije, kod Starog mosta u Trogiru i na splitskoj rivi.

Podijeljeni u timove na čelu kojih su bili zamjenici župana Šošić (Makarska) i Brčić (Sinj), županijski pročelnici i pročelnice sa suradnicima iz županijskih upravnih odjela i suradnicima iz županijskih ispostava u Sinju i Makarskoj, odgovarali su na brojna pitanja zainteresiranih za županijske poticaje, potpore i sufinanciranja malih i srednjih poduzeća, obrta i OPG-ova. Građanima Sinja su županijske poticaje detaljno predstavili Marina Vuković, Anđelko Katavić, Tomislav Đonlić, Damir Gabrić, Martin Bućan, zajedno sa saborskim zastupnikom Antom Bačićem i sinjskim vjećnikom u županijskoj Skupštini, Božom Župićem.  U Sinju je župana dočekala sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, a u Makarskoj gradonačelnik Jure Brkan i direktorica TZ Makarske Hloverka Novak Srzić. 

Na splitskoj Rivi na štandu županijske programe, poticaje i projekte koje nudi i provodi Splitsko-dalmatinska županija, a koji imaju za cilj daljnji razvoj naše županije kroz razvoj obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva, predstavljali su župan Boban i zamjenik župana Ante Šošić, s pročelnicama Marinom Vuković, Marijom Čizmić, te s pročelnicima Pavićem, Gabrićem, Đonlićem i Katavićem, i sa suradnicama iz županijskih upravnih odjela Anđelkom Vuković, Marinom Matković, Matejom Dorčić, ravnateljima županijskih javnih poduzeća i ustanova Ivanom Gabelicom, Domagojem Maroevićem, Joškom Stelom i drugima. Pridružili su im se i saborski zastupnici Petar Škorić i Ante Bačić, kao i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

U Trogiru su uz župana Bobana, zamjenika župana Luku Brčića i gradonačelnika Trogira Antu Bilića, građanima na raspolaganju za sve informacije o programima i poticajima bili i pročelnici Damir Gabrić i Sanja Viculin, pročelnik kabineta župana Pavić, Marina Matković, Srećko Radnić iz RERA-e i Josip Matković.  Štand županije je posjetio, i na druženju s građanima Trogira se zadržao i saborski zastupnik Ante Sanader.

-Ovo je pohvalan način prezentiranja programa jer ljudi iz prve ruke od nadležnih osoba mogu saznati sve informacije koje ih zanimaju – zajednička je ocjena većine onih koji su tijekom vikenda posjećivali štandove Splitsko-dalmatinske županije.

Dani županije i predstavljanje programa i poticaja se nastavljaju danas (ponedjeljak) na Hvaru i sutra (utorak) na otoku Visu.

Stožer civilne zaštite SDŽ