Obavijesti

Župan sudjelovao na vježbi HGSS-a Split u Omišu

U organizaciji Hrvatska gorska služba spašavanja održana je vježba u sklopu obilježavanja 62. godišnjice osnutka HGSS stanice Split.

U vježbi koja je održana na širem prostoru kanjona rijeke Cetine kod Omiša  je sudjelovalo više od 130 pripadnika HGSS-a, te  se prezentiralo sve sposobnosti i resurse s kojima raspolaže HGSS stanica Split i koje koristi u svom radu na našem području.

HGSS stanica Split spada u  temeljne snage operativnih sustava civilne zaštite te se kroz vježbu pokazala osposobljenost, opremljenost i kapacitiranost istih.

Prisutni su mogli vidjeti potragu za nestalom osobom, potragu i spašavanja na divljim vodama, spašavanja iz strmih litica  helikopterom i klasično, ronilačke pretrage za utopljenicima,  brze evakuacije iz vode, te pretraga bespilotnim letjelicama.

Splitsko-dalmatinska županija u svom proračunu svake godine osigurava  sredstva za sufinanciranje stanica  HGSS stanica  Split i Makarska, a ove godine će rebalansom proračuna biti dodijeljena dodatna sredstva za stanicu Split koja je  u postupku rješavanja novih,  adekvatnijih prostorija za rad  u Lori.

Vježbi je uz predstavnike ostalih službi i institucija nazočio župan Blaženko Boban.

Stožer civilne zaštite SDŽ