Novosti

370 tisuća kuna za udruge i ustanove humanitarnog usmjerenja


Župan Blaženko Boban i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić dodijelili su čekove potpore u iznosu po 10 tisuća kuna za 37 udruga i ustanova humanitarnog usmjerenja. Namjera je da ovaj simboličan poklon bude znak udrugama da županija vodi računa o njima, naglasio je župan. "Ti ljudi, koji se bave humanitarnim radom, dijeljenjem svoje dobrote umnožavaju svoj vlastiti uspjeh, ali i uspjeh šire zajednice i zbog toga im iskreno hvala. Svima im želim sretan i blagoslovljen Božić te da u 2022. godini na osobnom planu, ali i na poslovnom planu njihovih udruga, ostvare sve one želje koje sanjaju i koje žive radeći s potrebitima u našoj zajednici", izjavio je župan Boban.

U ime udruge "Anđeli" ček je primila Anka Đikić, koja je naglasila kako im ovakve donacije uistinu znače. "Mi skrbimo o djeci najtežim tjelesnim invalidima i djeci s teškoćama u razvoju. Naravno da nam svaka pomoć dobro dođe, pogotovo od naše županije koja nas redovito prati", rekla je Đikić. Dodala je da udruga broji preko 220 djece. "Mi im svakodnevno pružamo pomoć koja im je potrebna, bez obzira na povijest bolesti i dijagnozu", rekla je Đikić.

Ček potpore dobila je i solinska udruga "Moje dijete", koja ima 221 člana s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije. Njezin predsjednik Stipe Matković naglašava kako će ovu donaciju iskoristiti kako bi djeci uljepšali božićne blagdane. "Mi redovito imamo potporu Splitsko-dalmatinske županije te se nadam da će se to nastaviti i u budućnosti. Pogotovo zahvaljujem našem županu jer uistinu nikada nije bilo problema za bilo koju zamolbu koju smo uputili", rekao je Matković.

Anita Kažimir iz splitske podružnice Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" ističe kako se njihovoj udruzi roditelji javljaju odmah po rođenju djeteta, kada su im potrebe najintenzivnije. "Za nas kao potpuno neprofitnu udrugu svaka kuna puno znači. Sada završavamo akciju 'Palčići za Hrvatsku' tako da će nam ovaj doprinos Splitsko-dalmatinske županije pomoći u daljnjem razvoju kluba", izjavila je Kažimir.

Ravnopravnost spolova