Novosti

4 nova kamiona za učenike prometnih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji


Župan Blaženko Boban dodijelio je danas ključeve kamiona koje će koristiti učenici Prometne tehničke škole Split, Obrtničko-industrijske škola Imotski i Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju. Župan je podsjetio kako Splitsko-dalmatinska županija kontinuirano radi na svim područjima obrazovanja učenika. "U sinergiji s ovim školama smo osigurali 4 kamiona na kojima će se učenici obučavati za tržište, koje ih jedva čeka. Nastavit ćemo u svim segmentima pomagati. Prošlu godinu smo u suradnji s nadležnim ministarstvom osigurali još jedan razred medicinskih sestara u Sinju, a osigurali smo i još jedan razred medicinskih sestara u Splitu", izjavio je župan Blaženko Boban. 

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić naglasio je da je sve veća potražnja na tržištu rada za vozačima. "Poznato je da je na tržištu rada velika potražnja za vozačima. Interes postoji kod poslodavaca i kod učenika. Mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Prometnoj školi u Splitu upisujemo godišnje 4 razreda vozača, u Imotskom 1, u Sinju 1 i to bi trebalo biti dovoljno za našu županiju", izjavio je Đonlić

"Osim materijalnih stvari, zahvaljujemo i na onome što treba izići iz duše, a to je prepoznavanje potrebe da na tržištu nema ovoga kadra. To su naša djeca koja su prepoznala da je ovo dobar posao i da imaju sve veće plaće", rekao je ravnatelj Srednje tehničke prometne škole Split Josip Balić.

Ravnopravnost spolova