Novosti

BOBAN S PRVAŠIĆIMA: "Budite i dalje bezbrižni, razdragani i veseli"


Ukupno 3953 prvašića u Splitsko-dalmatinskoj županiji krenula su danas u školske klupe, a njih 20 u područnoj školi Mravince posjetio je župan Blaženko Boban, koji im je uputio i posebnu poruku. „Budite i dalje bezbrižni, razdragani i veseli. Vi današnjim danom, uz svoje roditelje, dobivate još nekoga koga morate slušati. Učiteljice također molim za strpljenje i razumijevanje za ono što je vama još najpotrebnije, a to su razbibriga, veselje i učenje kroz ležerniji pristup“, poručio je župan. Posebno je istaknuo važnost područnih škola u malim mjestima. „Škola je u jednom malom mjestu stožina, mjesto oko čega se sve vrti. U tim školama treba biti života“, dodao je.

Ravnateljica Osnovne škole kraljice Jelene radosna je zbog prvoga dana nove školske godine. „Dočekali smo ga u novoj učionici čije nam je uređenje pomogla Splitsko-dalmatinska županija koja je naš osnivač. Bivši učiteljski stan sada je preuređen u veliku, modernu učionicu. Došli smo na rub treće smjene u područnoj školi, a inače područne škole imaju jedan tijek odumiranja. Naša područna škola Mravince raste i svake godine imamo sve veći broj učenika. Trenutno njih 86 pohađa nastavu od 1. do 4. razreda“, navodi ravnateljica.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić osvrnuo se na broj upisanih učenika u ovu školsku godinu. „Ove godine smo imali nešto manje od 4 tisuće upisanih. Postupno se osjeti pad broja upisanih, ali ne u tolikoj mjeri kao u drugim županijama“, izjavio je Đonlić.

Ove godine u školske klupe u Splitsko-dalmatinskoj županiji sjelo je oko 55 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola.

 

Ravnopravnost spolova