Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije

Edita Maretić Dimlić u utorak je na konstituirajućoj sjednici izabrana za potpredsjednicu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije. Također, ovo je tijelo na jučerašnjoj sjednici donijelo i svoj plan rada.

Predsjednica Povjerenstva Danica Baričević naglasila je velike napore Vlade Republike Hrvatske u suzbijanju nasilja u obitelji. „Svjedočimo da su žene u najvećem broju žrtve nasilja u obitelji kao i velikim naporima Vlade u suzbijanju ovog ozbiljnog društvenog problema. Kako bismo osigurali punu ravnopravnost žena i muškaraca moramo graditi društvo nulte tolerancije na sve oblike diskriminacije, na sve oblike nasilja te bili društvo jednakih mogućnosti s jednakim prilikama. Posebice ističemo važnost i potrebu jačanja uloge i položaja žena u poslovnom i političkom svijetu. Uz poruku „Žena ima snagu mijenjati svijet“ čestitamo sretan Međunarodni dan žena“, naglasila je Baričević.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je stručno radno-savjetodavno tijelo Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koje, između ostaloga, radi na promicanju ravnopravnosti spolova, predlaže  Županijskoj skupštini donošenje akata i davanje mišljenja iz područja ravnopravnosti spolova, ali i promiče položaj žena u društvenom životu.