Novosti

POSJET OPĆINI SEGET

 

Sa županom Peronjom bili su Tomislav Mihotić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo, Božo Sinčić, v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvitak i obnovu, Zdravko Omrčen, v.d. pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport i Ivo Peko, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

 Na radnom sastanku je bilo riječi o više tema od životnog značaja za Općinu Seget. Dogovoren je zajednički rad te sufinanciranje nekih projekata od strane Splitsko-dalmatinske županije. Takvi projekti su asfaltiranje nerazvrstanih općinskih cesta u priobalnom i zagorskom dijelu Segeta, te opskrba vodom u priobalnom dijelu i dovođenje vode u zagorski dio Segeta.

 Razgovaralo se i o poduzetničkoj zoni te predaji vojarne u Segetu Donjem u gospodarske svrhe. Naravno na dnevnom redu bilo je i renoviranje područnih škola i izgradnja športske dvorane u Segetu Donjem.

 Izaslanstvo Županije zajedno sa domaćinima posjetilo je lokaciju predviđenu za izgradnju vodospreme i crpne stanice na predjelu KRAJI – Seget Donji. Županijsko izaslanstvo posjetilo je i nagrađivanog i uspješnog poljoprivrednika Blaža Tomaša.

                                           M. Šundov

Ravnopravnost spolova