Novosti

Potpisano novih 16 ugovora iz projekta "Tu je tvoj dom"


16 obitelji iz ruralnih područja Splitsko-dalmatinske županije danas je potpisalo ugovore iz projekta "Tu je tvoj dom". Broj potpisanih ugovora ove godine tako se popeo na 36. "Iza Nove godine odmah krećemo u novi ciklus. Uistinu je veliko zanimanje mladih ljudi za ovaj program. Kad se ukupno sabere, otkad je krenuo projekt, s današnjim danom potpisano je oko 160 ugovora", izjavio je župan Blaženko Boban. 

Obitelji Sinjanke Dragane Modrić također su odobrena sredstva iz ovoga projekta. Ističe kako su demografske mjere koje provodi Splitsko-dalmatinska županija dobar put ka demografskoj obnovi Dalmatinske zagore. "Uz troje djece koja iziskuju puno financijskih sredstava odluka o gradnji kuće je poprilično velik zalogaj. Velik je to zalogaj i za ljude koji rade, a kamoli za one koji su bez posla. Ove demografske mjere uistinu pozdravljam", izjavila je Modrić 

Splitsko-dalmatinska županija prva je županija u Republici Hrvatskoj koja na ovaj način pomaže mladim obiteljima iz ruralnih područja izgraditi vlastiti dom i ostati svoj na svome. Ovo je druga raspodjela po natječaju iz 2021., u vrijednosti od dodatnih 1.520.000,00 kn.  Ukupni iznos drugog javnog natječaja uključuje sredstva u visini od 3.650.000,kn.

Ravnopravnost spolova