„RUNJIĆEVE VEČERI„ U TROGIRU

„Runjićeve večeri„ održane su pod pokroviteljstvom  Hrvatske vlade, a ovaj iznimni glazbeni događaj podržala je i Splitsko-dalmatinska županija.  Župan Ante Sanader složio se s općim mišljenjem posjetitelja  trogirskog koncerta, ocijenivši ga jednostavno-nezaboravnim.
 Neprolazni Runjićevi hitovi nizali su se u  interpretaciji najbolji hrvatskih izvođača  koji su još jednom podsjetili na bogati opus autora s više od 600 pjesama od kojih su mnoge proglašene klasicima na domaćoj zabavnoj i tradicionalno-dalmatinskoj glazbenoj sceni.
Stiliziranim „Galebom“ za najbolju obradu jedne od izvedenih Runjićevih skladbi Hrvatsko društvo skladatelja nagradilo je Darka Rundeka, i to za njegovu interpretaciju pjesme „Potraži me u predgrađu“.
No, na ovoj glazbenoj smotri nagrade nisu bile u prvom planu, a pobjednici su bili svi, od pjevača, organizatora, preko Runjićevih prijatelja i rodbine, do publike, koja je trogirski koncert ispratila s oduševljenjem i u nadi da će „Runjićeve večeri“ živjeti i dalje.
                                                                                                               

                                                                                          A.Đeldum