Splitsko-dalmatinska županija se sustavno bavi poboljšanjem uvjeta turističke ponude u privatnom smještaju


Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja istaknuo je u srijedu, na press konferenciji uoči 2. Kongresa obiteljskoga smještaja, kako se Županija već dugi niz godina sustavno bavi poboljšanjem uvjeta turističke ponude u privatnom smještaju. „Još se sjećamo projekta sufinanciranja gradnje bazena, koji su imali izuzetno pozitivan turistički učinak u našoj Zagori. Također, pokrenuli smo i projekt „Ambasador turizma“, putem kojega smo stvorili jedan brend sustava kvalitete za sve privatne iznajmljivače koji žele i mogu više“, rekao je Čogelja i dodao kako je Splitsko-dalmatinska županija prva u državi digitalizirala sve podatke vezane uz privatne iznajmljivače.

Predsjednica Hrvatske udruge obiteljskoga smještaja Barbara Marković rekla je kako je prošle godine organiziran prvi ovakav kongres. „Ove godine idemo u punoj snazi i to u hotelu Radisson 27. i 28. ožujka s početkom u 9 sati i 30 minuta. Imamo dva dana programa s međunarodnim predavačima koji će doći predstaviti svoje udruge i projekte. Vidjet ćemo kako se radi u susjedstvu te koje su naše prednosti i mane u odnosu na druge“, zaključila je Marković.

Direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović navela je podatak prema kojemu je gotovo 70 posto smještajnih kapaciteta Splitsko-dalmatinske županije u obiteljskom ili privatnom smještaju. „U ova dva dana ćemo saznati kako odgovoriti na izazove koje postavlja tržište i pri tome biti profesionalan. Očekuju nas vrhunski predavači pa pozivam sve na ovaj kongres kako bismo zajedno podigli kvalitetu naše ponude“, rekla je Vladović.