U Trogiru otvoren obnovljeni prostor za dijalizu

Danas je u ispostavi županijskog Doma zdravlja u Trogiru župan Zlatko Ževrnja s gradonačelnikom Trogira Antom Stipčićem i ravnateljem Doma zdravlja dr. Petricem otvorio obnovljeni i prošireni prostor za dijalizu.

Župan je naglasio kontinuirano, ravnomjerno ulaganje Županije po prioritetima u sve ambulante i domove zdravlja po cijeloj županiji. „Vrijednost radova na obnovi i proširenju ove dijalize je 3,3 milijuna kuna, a uloženo je i 300 tisuća kuna u novu opremu na zadovoljstvo svih nas, a posebno dvadesetak redovitih pacijenata iz Trogira i okolice koji su kroz godinu na skrbi ove  dijalize“. Župan je, kao i svaki put nakon završene jedne faze izgradnje ili obnove najavio nove projekte, kao što je ambulanta na Lokvama u Splitu i ambulanta na Žnjanu gdje je Županija prvi put u ovih 25 godina kupila vlastiti prostor. Vrijednost te investicije je 3,5 milijuna kuna.

Dr. Petric je kazao kako imaju pet lokacija za dijalizu na prostoru županije i da o svakom brinu sukladno mogućnostima ali je istaknuo problem nedostatka liječnika internista. „U dogledno vrijeme planiramo u ovoj našoj ispostavi urediti i prostor fizikalne terapije te dograditi krov na Domu zdravlja u Trogiru“ – rekao je dr. Petric.

Zadovoljstvo urađenim, i nabavljenom kvalitetnom opremom nije krio ni gradonačelnik Trogira Ante Stipčić kojemu je, uz skrb za trogirske pacijente, važno da grad Trogir može omogućiti liječenje i turistima kojima je potrebna skrb na dijalizi.