Župan i predsjednik Skupštine primili vodstvo Matice hrvatske


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić primili su danas u zgradi Splitsko-dalmatinske županije vodstvo Matice hrvatske na čelu s predsjednikom Mirom Gavranom te predsjednicom splitskoga ogranka Snježanom Šetkom. „Razgovarali smo u dva smjera – prije svega o obilježavanju 70 godina Matice hrvatske u Splitu i 180 godina Matice hrvatske na nacionalnoj razini. Razgovarali smo i o pomoći Matice hrvatske Splitsko-dalmatinskoj županiji u kulturnim događanjima na području naše Zagore, tamo gdje lokalne zajednice možda nisu u mogućnosti same organizirati događaje, a građani to žele. To se odnosi na izložbe, promocije knjiga i neki drugi vid kulturnih događanja“, rekao je Boban.

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran istaknuo je kako su došli do suglasja o unaprjeđenju suradnje. „Nadam se da će bliska budućnost pokazati kako je ovaj sastanak bio jedan dobar poticaj da damo svoj maksimum, kako bi Matica hrvatska u ovoj 180. obljetničkoj godini ponovno prodisala punim plućima i ostvarila svoj maksimum i u Hrvatskoj, ali i u ostalim zemljama u kojima djeluje“, izjavio je Gavran.

Primanju su nazočili i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić te zamjenik pročelnika Kabineta župana Ivan Baćak.