Župan obišao poplavljena područja u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić obišli su u srijedu poplavljena područja u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

U Vrgorcu su u društvu državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka i gradonačelnika Mile Ercega obišli tamošnje polje Jezero i Rastok. „Jezero je poplavljeno na oko 30%, a Rastok na oko 50% površine. Posebno je specifično da ni najstariji stanovnici ne pamte da je polje poplavilo ovako u mjesecu svibnju“, izjavio je župan Boban. Dodao je kako se prirodna nepogoda ne može procjenjivati dok se voda ne povuče. „Tada će povjerenstvo Grada Vrgorca izići na teren, snimiti stanje i temeljem njihove procjene uputiti nama u Splitsko-dalmatinsku županiju zahtjev kako bismo mi mogli reagirati“, dodao je. 

Mještani vrgoračkog kraja očekuju i dodatne probleme prilikom povlačenja vode kada bi trebale uslijediti i više temperature, zbog čega se javlja mogućnost određenih bolesti na poljoprivrednim nasadima. 

Župan se na jezeru Peruća upoznao s načinom na koji se voda ispušta iz jezera. „Kako sada stvari stoje, stanje je stabilizirano i Cetina je u svom toku. Nema nikakvih dodatnih problema. Obišli smo i određena područja u polju te smo se uvjerili kako za sada nema problema“, zaključio je župan.