Župan uručio nova 22 ugovora iz programa "Tu je tvoj dom"


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručio je danas u zgradi Županije nova 22 ugovora iz programa „Tu je tvoj dom“. Potpisom ovih ugovora 22 obitelji s područja Dalmatinske zagore dobile su financijska sredstva kojima Županija pomaže u rješavanju stambenoga pitanja.

„Ovo je iznimno vrijedan program, autohtoni proizvod Splitsko-dalmatinske županije. U cijeloj Hrvatskoj jedino mi provodimo ovaj projekt, na zadovoljstvo mladih ljudi. Cilj nam je povratak mladih ljudi u našu Zagoru. Što će nam projekti ako nema čovjeka?“, poručio je župan Blaženko Boban.

U ime korisnika kojima su danas uručeni ugovori zahvalio se Ante Duvnjak iz Sinja. „Ja sam izuzetno sretan kao i svi mi koji smo dobili sredstva. Nadam se da će Županija i u idućim godinama poticati demografiju. U našim će se domovima itekako navijati za Vatrene!“, izjavio je Duvnjak.

Sredstva su odobrena i Antoniji Kujundžić, ortodontici iz Imotskoga. „Meni znači puno jer sam se odlučila vratiti nakon završene specijalizacije. U Imotskom sam zasnovala obitelj, zaposlila se i ova sredstva mi puno znače. Na ovaj način Županija potiče razvoj u bilo kojoj maloj sredini, pa tako i u Imotskom“, rekla je Kujundžić.

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić navodi kako je ovaj projekt već polučio dobre rezultate. „225 potpora je obuhvatilo više od 700 stanovnika koji su ostali na području Zagore i unutrašnjosti otoka. Program se nastavlja i dalje te smo za njega osigurali sredstva u proračunu za 2023. godinu“, rekao je Šošić i dodao smatra da će Županija s paletom demografskih mjera preokrenuti demografske trendove. Uručenju ugovora nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i socijalnu skrb Diana Luetić.