Novosti

ŽUPANIJSKA SREDSTVA ZA GOSPODARSKE ZONE GRADOVA I OPĆINA

Župan je kazao kako na kraju mandata može reći da smo puno projekata pokrenuli i odradili. Nažalost i dalje ostaje problem broj jedan koji i dalje treba rješavati - nezaposlenost. Župan je kazao da će se održati još jedna oproštajna sjednica Županijskog poglavarstva ovog saziva.

 Županijsko poglavarstvo odlučilo je o raspodjeli oko 165 tisuća proračunskih kuna namijenjenih gospodarstvu, razvitku i obnovi. Tako će  100 tisuća županijskih kuna biti utrošeno na sufinanciranje posebnih agencijskih vlakova kojima se u razdoblju ljetne sezone prevoze turisti do Splita. Hrvatske željeznice uvele su prošle turističke sezone posebne agencijske vlakove na relacijama Prag - Split - Prag te Bratislava - Split - Bratislava. Ove godine planirano je uvođenje i posebnog vlaka na relaciji Ljubljana - Split - Ljubljana.

 Jednako tako Županijsko poglavarstvo odlučilo je o raspodjeli oko 835 tisuća kuna u svrhu potpore gospodarskim zonama kako grada Solina, tako i desetak općina kojima je to potrebno: Lovreću, Tučepima, Prgometu, Zadvarju, Pučišćima, Selcima, Klisu, Dicmu, Zagvozdu, Lećevici i Dugom Ratu.

 Iznos od milijun i 200 tisuća kuna Županijsko poglavarstvo namijenilo je zadovoljenju javnih potreba u području vatrogastva i to 920 tisuća kuna za financiranje rada sezonskih vatrogasaca, 50 tisuća za potrebe uređenja vatrogasnog doma u Trogiru, 80 tisuća za vatrogasni dom u Baškoj Vodi te 150 tisuća za uređenje vatrogasnog doma u Hvaru.

 Ivan Glavota, član Županijskog poglavarstva izvijestio je o provedbi Programa za obnovu opožarenih šumskih i poljoprivrednih površina na otocima i priobalju u 2003. godini. U konačnici sa 178 korisnika, poljoprivrednika sklopljen je ugovor o financiranju.

                                                                                      M.Šundov

Ravnopravnost spolova