ŽUPANOVA POVELJA ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU: "Svojom plemenitošću i skromnošću pokazuju kako se brane boje svoje domovine"

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručio je u četvrtak, uoči utakmice Hrvatska – Wales, povelju za ostvarene rezultate Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Na primanju u Županiji nazočili su izbornik Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, tehnički direktor HNS-a Stipe Pletikosa te trener Ivica Olić. Uz župana su nazočili i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

„Ovo je prigoda da se zahvalimo za rezultat u Kataru, ali i za promociju sporta i domoljublja u svijetu i Hrvatskoj. Našoj nogometnoj reprezentaciji iznad svega zahvaljujem na zajedništvu. I ovih dana, dok su boravili u Splitu, vidjeli smo brojne humanitarne aktivnosti koje su napravili. Obišli su djecu, veterane i branitelje. Gdje god se pojave, svojom plemenitošću i skromnošću pokazuju kako se brane boje svoje domovine“, izjavio je župan.

U ime Hrvatskog nogometnog saveza zahvalio se predsjednik HNS-a Marijan Kustić. „Hvala na ovoj povelji koju smo dobili za rezultate koje smo napravili u Kataru, ali i za rezultate koji su pred nama. To nam je jedan veliki poticaj, ali i obaveza da nastavimo raditi kvalitetno i dobro te da nastavimo uveseljavati Hrvatsku i da svi zajedno radimo na boljitku. Čast je i veća kada znamo tko je sve do sada dobio ovu povelju“, rekao je Kustić.