Predsjednik Svjetskog saveza kuharskih udruženja na primanju kod župana

Predsjednik Svjetskog saveza kuharskih udruženja (WACS) Gissur Gudmundsson izrazio je divljenje lijepom vremenu koje ga je dočekalo u Splitu, te zahvalio županu na riječima dobrodošlice. Naglasio je kako je toplinu gostoprimstva osjetio već u zračnoj luci.
Nada se da će Kongres koji se organizira u maloj zemlji kao što je naša potaći i ostale male zemlje da se uključe u ovaj savez.

Kongres će se održati u hotelu „Le Meridien Lav“, a  okupiti će stotinjak majstora kuhinje iz cijele Europe. Biti će ovo prilika Hrvatskom kuharskom savezu da kolegama kuharima prezentira Hrvatsku kao turističku destinaciju, ali i kao zemlju s izuzetno bogatom, a svijetu nedovoljno poznatom, gastronomskom baštinom.

Hrvatski kuharski savez osnovan je 29. svibnja 2003. godine kao zajednica koja okuplja 19 do sada osnovanih županijskih i regionalnih udruga kuhara, te Udrugu kuhara grada Zagreba.
Hrvatski kuharski savez je nacionalni savez koji djeluje na području Republike Hrvatske, a u njega su udružene kuharske udruge organizirane po županijama i gradovima. Članovi udruga su hrvatski kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja, oni iz velikih hotelskih kuća, ali i oni iz malih obiteljskih restorana, gostionica ili pak pizzeria. Član je Svjetske kuharske federacije WACS  koja ima 8 milijuna članova u stotinjak zemalja. Federacija organizira festivale hrane svakog tjedna diljem svijeta.
„Ovo će biti dobra promocija i vaše regije“ kazao je predsjednik Gudmundsson. Kuhari  sudionici kongresa govorit će o gostoprimstvu doživljenom u Splitu i županiji, što je najbolja promocija. Župan je zaključio kako samo dobrom i jedinstvenom gastronomskom ponudom, te raznolikošću možemo privući goste.
Primanju su bili nazočni Srećko Koklić predsjednik Saveza – za Južnu Europu i Zlatko Marinović predsjednik Organizacijskog odbora Kongresa.

Ana-Marija Škorić