BOŽIĆNI PRIJEM ZA DOBROVOLJNE DAVATELJE KRVI

Ovo je već treće druženje županijskog čelništva sa dobrovoljnim davateljima krvi iz naše županije. Župan je čestitao ponajprije „jubilarcima“, članovima koji su dali krv 100 (muškarci) i 55 puta (žene), a i svima ostalima.  Župan je naglasio da je  svaki dobrovoljni davatelj krvi je važan, ali ipak treba istaknuti najbolje, odnosno isticati u društvu i ovako dobre i pozitivne stvari.

Dr. Ivo Ostojić, predsjednik Zajednica udruga-društva Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije dr. Ivo Ostojić zahvalio je Županu na ovom već tradicionalnom druženju, što kako je naglasio, daje nadu da će Županija i dalje pratiti i pomagati Zajednice u svim djelatnostima kao što je to činila do sada.  Dr. Ostojić posebno je pohvalio DDK Brač koje je na prvom mjestu u županiji sa najviše dobrovoljnih davatelja krvi u županiji, točnije 6 i po do 7 davatelja na 100 stanovnika. Sa radom i aktivnostima kroz ovu godinu, te planovima za narednu godinu Župana i čelnike upoznao je gosp. Željko Grubišić, ravnatelj Zajednice udruga-društva Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije.
Druženje je proteklo u svečanom ozračju, a svi nazočni zaključili su da treba poraditi na edukaciji mladih za dobrovoljno darivanje krvi i uopće za uključivanje u rad Crvenog križa.