Ministri Kalmeta i Šuker o vodoopskrbi Županije

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader upriličio je 28. kolovoza 2007. konferenciju za novinare na temu „Regionalna vodoopskrba“. Novinarima su na raspolaganju bili ministri Božidar Kalmeta i Ivan Šuker.

Prema riječima ministra Kalmete u gradnju i obnovu sustava odvodnje i vodoopskrbe na području Splitsko-dalmatinske županije Vlada Republike Hrvatske uložit će ove godine 60 milijuna kuna. Sufinancirat će i projekt gradnje regionalnog vodovoda Dalmacije vrijednog 280 milijuna kuna. Ovaj novi investicijski ciklus uklonit će probleme s nestašicom vode u dalmatinskom zaleđu i na otocima. Vlada će pomoći i Općini Šestanovac s 26 milijuna kuna za gradnju regionalnog i lokalnog cjevovoda, a radovi će započeti za oko dva mjeseca. Za početak idućeg tjedna ministar Kalmeta najavio je potpisivanje međunarodnog javnog natječaja za gradnju tunela Sveti Ilija kroz Biokovo.

Ministar Šuker izrazio je zadovoljstvo učincima primjene Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave. Gradovi i općine Županije u prvih sedam mjeseci ove godine uprihodovali su 80 milijuna kuna ili 25% više nego što bi imali da je na snazi ostao stari zakon.