Na Križinama pušten u rad novi MR uređaj

Na Križinama je pušten u rad novi MR uređaj, vrijedan 7,2 milijuna kuna, kojega je kupilo Ministarstvo zdravstva. Ministar Milan Kujundžić je označio svečani čin ne krijući da su potrebe u KBC-u Split velike te da postoji potreba za još jednim 'magnetom'.

- Potrebe su ovdje velike jer veliki broj pacijenata gravitira KBC-u Split. S ovim magnetom bit će napravljen pomak u dijagnostičkom, kao i u terapijskom smislu - kazao je Kujundžić.

Dr. Krešimir Dolić, predstojnik Radiologije splitkog KBC-a, naveo je kako je jedan MR uređaj kojega su imali star 12 godina i da je praktički najiskorišteniji uređaj takve vrste u državi. 

-Upravo zbog te preopterećenosti često dolazi do kvarova. Novi uređaj omogućit će i kvalitetniju i dostupniju vrstu pretrage. Nadam se da ćemo barem uspjeti zaustaviti postojeće liste čekanja, dijelom ih i smanjiti - rekao je dr. Dolić.

Župan Boban, koji je nazočio i početku Proljetne Pedijatrijske škole, je ovom prigodom kazao: - Briga o djeci i mladima je naš prioritet i županija će uvijek biti spremna pomoći kada treba podržati takve projekte, kao što je današnja Proljetna Pedijatrijska škola, plaćanjem specijalizacija za pedijatriju ili na neki drugi način. Raduje me i današnja donacija Ministarstva zdravstva na kojoj zahvaljujem ministru Kujundžiću te se nadam da će potrebe splitskog KBC-a i dalje biti pri vrhu prioriteta Ministarstva zdravstva s obzirom na broj pacijenata usmjerenih na splitski KBC – kazao je župan.