Najava druge Konferencije „TNT 2019. - Turizam i tehnologija Split“ u organizaciji Županije

 

Na današnjoj konferenciji za medije u županiji je predstavljen program druge Konferencije TNT Split 2109. – Turizam i tehnologije“ u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije. Program su, uz župana Bobana, predstavili Damir Brčić, voditelj projekta  ICT SDŽ, Stipe Čogelja, pročelnik UO za pomorstvo i turizam te Mario Čubelić, organizator konferencije i vlasnik start-up tvrtke Cezar.hr.

-Ponosan sam na rad svojih najbližih suradnika u području razvoja IT sektora u kojemu Splitsko-dalmatinska županija želi biti broj jedan u Hrvatskoj. Zahvaljujem svima njima kao i djelatnicima iz odjela za turizam i pomorstvo kao i mladom, već provjereno dokazanom suradniku u ovom području, Mariju Čubeliću. Uz 15-ak projekata županije i županijske agencije RERA koje smo aplicirali na EU fondove, Županija i na ovaj način potiče razvoj drugih gospodarskih grana osim turizma, kako bismo postali privlačna destinacija modernim internetskim nomadima – kazao je u izjavi novinarima župan Boban.

Voditelj projekta ICT SDŽ, Damir Brčić je naglasio kako ovom konferencijom Županija želi poručiti lokalnim tvrtkama da dođu i upoznaju se s potrebama modernih turista te razvijaju rješenja za turiste, što će svakako generirati nova radna mjesta, kako u turizmu tako i u IT sektoru.

Pročelnik UO za pomorstvo i turizam Stipe Čogelja je rekao da su dva „sveta cilja u razvoju Županije spajanje turizma i suvremenih internetskih tehnologija, dakle razvoj IT sektora kao industrije 21. stoljeća, te rasterećenje obale i priobalnih područja privlačenjem turista u ruralna područja, razvijajući turizam doživljaja u Zagori i rubnim područjima Županije. Zato ćemo na ovoj Konferenciji upravo mi iz Županije voditi panel o tzv. storry tellingu kako bismo našim poduzetnicima u turizmu primaknuli mogućnosti kojima će privlačiti turiste izvan dosadašnjih, redovnih destinacija – kazao je Čogelja.

Mario Čubelić, vlasnik start-up tvrtke Cezar.hr i jedan od organizatora ove konferencije je zahvalio županu i suradnicima na sada već dugoj i izvrsnoj suradnji, te je kazao: - Iako je ovo tek druga konferencija ove vrste, već sada možemo reći kako je ovo najveća i najuspješnija konferencija u Dalmaciji, koja daje uvid u mogućnosti razvijanja novih oblika turizma u sinergiji s modernim internetskim tehnologijama.  Expedia i Booking samo su neke od tvrtki koje će primjerima iz vlastite prakse pokazati kako najbolje iskoristiti potencijal novih tehnologija. Konferencija je pokrenuta s namjerom da pridonese većoj efikasnosti turističkog sektora, upozna turističke djelatnike s najnovijim tehnologijama i trendovima te usmjeri njihovo poslovanje uzlaznom putanjom. Naš cilj mora biti razvoj i unaprjeđenje poslovanja u turizmu, tehnologija je tu, ona postoji, a na nama je da je što bolje iskoristimo – kazao je Čubelić, koji je novinarima predstavio cijeli program dvodnevne konferencije koja će se održati 29. i 30. travnja u hotelu Radisson Blu u Splitu.

TNT Split 2109. će okupiti vodeće stručnjake iz svijeta turizma i IT tehnologija koji će predstaviti trendove i rezultate istraživanja te najnovije tehnologije u turizmu, uključujući i trendove digitalnog marketinga u funkciji turizma budućnosti. Konferencija je namijenjena predstavnicima IT tvrtki,  hotelijera, turističkih agencija, online travel agencija, start-up tvrtki, financijskih institucija, kao i marketinškim stručnjacima i privatnim iznajmljivačima. Na konferenciji će biti govora i o razvoju cyber-turizma, novim tehnologijama u službi storry tellinga, umjetnoj inteligenciji, destinacijskom marketingu, komunikacijskim strategijama u turizmu itd.