Održan sastanak turističkog sektora Splitsko-dalmatinske županije

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u četvrtak su s predstavnicima turističkoga sektora održali sastanak na temu unaprjeđenja dosadašnje suradnje te priprema za najintenzivniji dio turističke sezone.

Ministar Glavina najavio je kako će se i ubuduće sjednice Hrvatskog turističkog vijeća održavati diljem Hrvatske. „Jako je bitno približiti svim našim dionicima i stanovnicima sve što radimo i provodimo. Želimo aktivno komunicirati našu politiku te sve ono što radimo kroz projektne i marketinške aktivnosti. U prošlom mandatu u turističku infrastrukturu, sportsku infrastrukturu i manifestacije do sada je uloženo više od 60 milijuna eura i s takvim aktivnostima ćemo nastaviti u mandatu ispred nas“, najavio je Glavina.

Župan Blaženko Boban izrazio je zadovoljstvo što ministar turizma dolazi iz Splitsko-dalmatinske županije. „Posebno me raduje smjer u kojemu Ministarstvo turizma ide, posebice kad se radi o decentralizaciji. Regionalna turistička zajednica će određivati aktivnosti i projekte koje će u konačnici resorno ministarstvo financirati. mi smo prva županija u Hrvatskoj koja je izradila studiju opravdanosti i nosivih kapaciteta u turizmu. Poslije nas su krenule i druge županije, a u samoj izradi je dobrim dijelom sudjelovao i sadašnji ministar“, podsjetio je župan. Dodao je kako će se kandidirati projekti koji se odvijaju tijekom cijele godine te će se tako pokušati produžiti turizam tijekom cijele godine, ali i dislocirati u unutrašnjost županije.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić ističe kako su zadovoljni pozicijom Hrvatske na emitivnim tržištima. „To potvrđuju brojke dolazaka i noćenja u predsezoni. Imamo i stabilnu poziciju u glavnoj turističkoj sezoni, a Hrvatska je na brojnim tržištima percipirana kao sigurna i kvalitetna destinacija koja nudi vrijednost za novac. S obzirom na našu reputaciju očekujemo nastavak trenda stabilnosti“, ustvrdio je Staničić.