Priprema i planovi za provedbu protupožarne sezone

U organizaciji Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije jučer (utorak) je održan informativno-savjetodavni sastanak u okviru Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2019. godini.

Program aktivnosti temeljni je izvršni dokument koordinacije i provedbe godišnjih aktivnosti središnjih državnih tijela, javnih ustanova, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, udruga građana te drugih organizacija i tijela uključenih u provedbu mjera zaštite od požara.

Temeljem članka 26. a) Programa aktivnosti, vatrogasne zajednica obvezne su, u svakoj županiji organizirati i održati informativno – savjetodavne sastanke s predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, područnih ureda civilne zaštite te drugih subjekata i zainteresiranih za zaštitu od požara, na kojima će se razmotriti i analizirati tijek priprema i provedbe aktivnosti zaštite od požara pred turističku i žetvenu sezonu sukladno obvezama proizašlim iz ovoga Programa aktivnosti.

Sastanak je vodio zamjenik župana, načelnik stožera Luka Brčić, a o pripremi i planovima za provedbu protupožarne sezone nazočne je izvijestio Dražen Glavina, zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

U nastavku su se prisutnima obratili Srđan Kuščević, pročelnik civilne zaštite područnog ureda Split,  Petar Bekavac, voditelj inspektorata PU SD i Josip Jukić,  načelnik Odjela za javni red PU SD.

Na sastanku su bili prisutni načelnici i gradonačelnici općina i gradova s područja županije, pripadnici Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije  te drugi subjekti i izvršitelji zadaća iz Programa aktivnosti.