Prva vožnja "metroom" od Kopilice do trajektne luke u Splitu

Danas je župan Boban s ostalim gostima splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, uz predstavnike HŽ infrastrukture i HŽ putničkog prijevoza, sudjelovao u vožnji metroom od Kopilice do Gradske luke. Ubuduće će svakodnevno od 5 ujutro do 22 sata, svakih 20 minuta polaziti metro iz Kopilice koji će za otprilike 4 minute prevesti putnike u Gradsku luku, što će bitno smanjiti dosadašnje gužve na pristupnim cestama do Luke. Riječ je o intermodalnom prometnom rješenju jer se Gradski Promet uključio na način da će karta kupljena u metro za 11 kuna, vrijediti i na svim gradskim autobusnim linijama, a na ovaj način će se povezati pomorski, cestovni i željeznički promet.

- Ovo nije povijesni dan, kako netko reče, nego prvi korak projekta koji ćemo ostvariti u idućim godinama, a to je povezivanje zračne i trajektne luke, kojima godišnje prolazi preko devet milijuna putnika, ali i spajanje četiri grada s nekoliko stotina tisuća stanovnika i velikim dnevnim migracijama. Pokušavamo provesti koncept rasterećenja prometa u centru grada pa idućim mjesecima dobivamo pedesetak novih gradskih autobusa, sustav javnih električnih bicikla i uvodimo novu regulaciju prometa. Na nama je da izdržimo i da se naviknemo na novi sistem te da potaknemo građane i na korištenje željeznice - kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Član Uprave HŽ infrastrukture, Darko Barišić je u izjavi novinarima reklao: -Ovo je tek početak ulaganja u infrastrukturu na području Splita, odnosno prigradsku željeznicu, s kojom od jeseni počinjemo još intenzivnije s ciljem povezivanja zračne i trajektne luke – te je dodao da se priprema i cjelovit projekt obnove kompletne pruge od Zagreba do Splita, čiji bi rok realizacije u fazama mogao biti oko deset godina.

U samom predgrađu Kopilica zasad je uređeno manje parkiralište, prostor za iskrcaj turističkih autobusa i veliko parkiralište za njih, a u idućim tjednima u funkciji bi trebalo biti i dodatno parkiralište kapaciteta 120 automobila.