VELEPOSLANIK REPUBLIKE CRNE GORE U REPUBLICI HRVATSKOJ POSJETIO SPLITSKO-DALMATINSKU ŽUPANIJU

Ovo je prvi posjet gosp. Branka Lukovca Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tom prilikom crnogorski veleposlanik istakao je da je Republika Crna Gora samostalna nakon sto godina, te da je tako izabrala većina na provedenom referendumu. Ukratko je predstavio svoju zemlju, te izrazio želju za suradnjom svoje zemlje i Splitsko-dalmatinske županije. Prema njegovim riječima Crna Gora želi razviti turizam svoje zemlje ne samo u primorskom dijelu već i u kontinentalnom, a iskustvo Splita i županije u ovoj grani razvoja uvelike će biti od pomoći.

Župan Ante Sanader zaželio je dobrodošlicu veleposlaniku, te mu ukratko iznio dojmove o Crnoj Gori koju je posjetio kao član delegacije županije, a u sklopu posjeta Hrvatske gospodarske komore Republike Crnoj Gori. Istakao je da Hrvatska i Crna Gora imaju velikih osnova i mogućnosti za suradnju na svim poljima, ali da je osnova suradnje dobrosusjedski odnosi koji se moraju nadograđivati. 

Razgovaralo se o projektima izgradnje Jadransko-Jonske ceste i izgradnje plinovoda Albanija-Crna Gora-Hrvatska, te o ulozi nacionalnih manjina kao važnih čimbenika u međusobnoj suradnji dviju zemalja.

                                                                               Ana-Marija Škorić