Župan Boban najavio najveće međunarodno okupljanje stručnjaka iz IT industrije u ovom dijelu svijeta

Dosegnuli smo europsku razinu i s ponosom mogu istaknuti kako je ovogodišnja deveta “Shift konferenciju – Powered byICT Županija 2019” najbolje developersko međunarodno okupljanje stručnjaka u našem gradu - kazao je Blaženko Boban te u ponedjeljak najavio novo važno događanje u Splitu, koje će se održati ovog četvrtka i petka u hotelu "Radisson blu".

Po deveti put domaćini smo stručnjacima, inovatorima, poznatim predavačima te uspješnim poduzetnicima iz IT industrijske grane poslovanja, pa više znalci iz “Googlea” i “Amazona” ne traže na karti gdje se to nalazi Split, već sada oni šalju upite da dođu na “Shift konferenciju”.

- Tri su stupa na kojima temeljimo razvoj županije – demografska obnova, informatika te gospodarski napredak poglavito onaj turistički, gdje važnu ulogu imaju upravo nove tehnologije, odnosno start up-ovi kao glavni motori ulaganja. A naša županija je prepoznala važnost IT-ja i podrška smo kroz naš projekt “ICT županija” upravo ovakvim manifestacijama – naglasio je županijski čelnik, dok je voditelj “ICT županija” Damir Brčićdodao: - Strateški podupiremo ovaj sektor, pa će i prvi panel na “SHIFT konferenciji-Powered byICT Županija 2019” biti na temu “Kako pronaći strane partnere za poslovanje”. Ujedno smo na našem štandu prostor dali malim, novim start up-ovima, koji će svoje ideje, inovacija i projekte imati priliku približiti stranim investitorima.

Na konfrenciju dolaze 25 predavača i više od 1500 sudionika iz cijelog svijeta, a među njima i oni iz planetarno popularnog “Google” i “Amazona”, te predavanja o tehnikama i nadolazećim trendovima.

- Ove godine smo rekordni i po broju izlagača i prijavljenih posjetitelja, uz jednu novost – mijenjamo mjesto održavanja konferencija, pa se iz Hrvatskog narodnog kazališta selimo u hotel “Radisson blue”. Ujedno smo prepoznati kao konferencija gdje su predavači, redom svjetski priznati stručnjaci, dostupni publici. Nisu odvojeni od posjetitelja, kao kod drugih stranih događanja, gdje ne možete popiti kavu s nekim od predavača. Ovdje možete i posao sklopiti – važnu prednost ''SHIFT konferencija-Powered byICT Županija 2019” iznio je Ivan Burazin, izvršni direktor “Shift-a” pozivajući sve da dodatne informacije i orar samog događanja, pogledaju na njihovoj web-stranici.