Župan Boban otvorio 21. izdanje "Croatia Boat Show-a"

Župan Boban je danas na splitskoj Zapadnoj obali otvorio 21. izdanje Croatia Boat Show, najznačajnije nautičke manifestacije u širem okruženju, sajam koji okuplja najznačajnija imena hrvatske, europske i svjetske nautičke elite.

-Zahvaljujem organizatorima na prezentaciji svega što su nam danas pokazali, u moru i na obali – kazao je u izjavi novinarima župan te dodao: - Poznato je kako turisti nautičari ne opterećuju svojim dolaskom inače preopterećene urbane sredine, te da su oni financijski iznimno potentni. Zato nam je jako važno stvoriti preduvjete za njihov dolazak te osigurati standard koji očekuju, bolji od naše konkurencije. Mogu samo poželjeti organizatorima da nastave ovako raditi kako bismo se i u nadolazećim mogli uspješno predstaviti na zahtjevnom tržištu nautičkog turizma koji generira brojne poslovne mogućnosti.

Gostima i izlagačima su se obratili i Vicenco Blagaić, direktor Croatia Boat Showa, Dragan Kovačević, potpredsjednik Županijske gospodarske komore Split, Ivo Bašić, glavni tajnik ministarstva turizma Republike Hrvatske, Andro Krstulović Opara gradonačelnik Grada Splita te direktori gradske i županijske TZ, Alijana Vukušić i Joško Stella.

Proizvođači brodova, brodske opreme, elektronike, čarter tvrtke te predstavnici turističkog i gospodarskog sektora brojnim će posjetiteljima u predivnom ambijentu sajma na Zapadnoj obali u Splitu svoje proizvode i usluge predstavljati od danas do 15. travnja. 

Prema danas viđenom, čini se kako je Croatia Boat Show na putu povratka u dane stare slave, kada je po svojim poslovnim mogućnostima i prema broju posjetitelja bio među 10 najvećih u svijetu.

Kao zanimljivost s margina sajma, bilježimo vijest da su, povodom 90. rođendana našega najstarijega olimpijca, Duje Bonačića, koji je osvojio najsjajniju medalju na olimpijskim igrama u veslanju, njegovi prijatelji, također vrhunski sportaši i osvajači olimpijskih medalja iz udruge Splitski klub olimpijaca, predali plaketu zahvale za vrhunske sportske rezultate.