Župan Boban otvorio radove na izgradnji dječjeg vrtića Priko Vode u Solinu

Danas je župan Boban, zajedno s gradonačelnikom grada Solina Daliborom Ninčevićem, u predjelu Solina Priko Vode otvorio radove na izgradnji Vrtićkog centra i pet učionica za školske potrebe učenika OŠ Kraljice Jelene.

Grad Solin je prošle godine s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisao Ugovor o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. Odlukom o raspodjeli sredstava namijenjenih sufinanciranju projekata Ministarstva Solinu je odobren ukupni iznos od 750.000 kuna bespovratnih sredstava za gradnju i opremanje vrtićkog centra Priko Vode.

Izgradnja ovoga vrtićkog centra pridonijet će se poboljšanju materijalnih uvjeta kao i podizanju kvalitete pedagoškog standarda te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja. U vrtiću će biti smješteno pet odgojnih skupina. Unutar objekta, a zbog kapacitiranosti OŠ Kraljice Jelene i rada u međusmjeni, naći će se pet razreda razredne nastave za potrebe navedene škole.

Vrijednost projekta iznosi 22 milijuna kuna, rok za izvođenje je 15 mjeseci, što znači da bi ovaj vrtićki centar do početka predškolske 2020/21. godine trebao biti u funkciji. Projekt sufinancira i Splitsko-dalmatinska županija.