Župan Boban primio u nastupni posjet novog veleposlanika Države Izrael

Danas je u zgradi županije župan Blaženko Boban primio u nastupni posjet novog veleposlanika Države Izrael, Nj. E. Ilana Mora.

-Zahvaljujem na današnjem posjetu kao i na dolasku na Konferencije o darovitoj djeci u organizaciji županijskih Centara izvrsnosti, koju smo u četvrtak zajednički otvorili. Vaše razumijevanje i potpora koju ste nam dali puno nam znači – kazao je župan, te dodao: Uz suradnju na znanstvenom području, nastavljamo suradnju i u području gospodarstva, slijedom ranije započetih razgovora s Vašom prethodnicom, u području upravljanja vodama, odnosno navodnjavanju naših triju velikih polja: Imotsko-Bekijskog, Vrgoračkog i Sinjskog. Također mogu, s ponosom reći da nastavljamo s već tradicionalnim Danima Izraelskog filma u gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zapravo su odnosi naše županije i Republike Hrvatske s Državom Izrael na takvoj razini da se ponekad upitam: možemo li suradnja uopće biti bolja nego što jest?

-Granice naše suradnje ne postoje i uistinu ima prostora za još bolju suradnju na svim područjima života – kazao je veleposlanik Mor, te napomenuo kako se sjeća slavnih dana splitske košarke, kada je tadašnja KK Jugoplastika još prije 30 godina pobijedila Maccabi u Tel Avivu, na što se referirao i predsjednik županijske Skupštine Petroslav Sapunar, i sam pripadnik te slavne generacije Šolmana, Tvrdića i ostalih: - Izražavam toplu dobrodošlicu u ime svih vijećnika županijske Skupštine i osobno, te zadovoljstvo visokom razinom i kvalitetom suradnje Države Izrael, kako s Republikom Hrvatskom tako i sa Splitsko-dalmatinskom županijom. Nadam se da ćemo takvu suradnju i nastaviti realizirajući ono što ovdje dogovorimo – kazao je u kratkoj pozdravnoj riječi Sapunar.

Župan Boban je u izjavi novinarima napomenuo kako je veleposlanik tu između ostaloga i zbog sutrašnjeg otvaranja Sajma vojne industrije i opreme ASDA, koji se tradicionalno održava svake godine u Splitu, te će se razgovori nastaviti i sutra.

Primanju za veleposlanika su, uz župana i predsjednika Skupštine, nazočili zamjenik župana Luka Brčić, pročelnik U.O. za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu Tomislav Đonlić te privremeni upravitelj Centra Izvrsnosti, Ivica Zelić.