Župan dodijelio stipendije mladim nadarenim sportašima

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u srijedu je uručio ukupno 50 stipendija mladim nadarenim sportašima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Stipendije su dodijeljene mladim sportašima koji su redovni učenici osnovnih te I. i II razreda srednjih škola u školskoj godini 2023./2024., sukladno njihovim uspjesima na natjecanjima, a na dodjeli su bili i predstavnici klubova u sklopu kojih se mladi sportaši natječu.

Boban je zahvalio sportašima na vrhunskim rezultatima, jer je to, kako je istaknuo, najbolja promidžba Splitsko-dalmatinske županije. „Ove godine smo dodijelili stipendije za 50 sportaša iz 39 klubova. To su stipendije mladima koji nemaju nikakvih drugih donacija, a koji su postigli vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. Ponosan sam što ih ima ovoliko, a mi ćemo i ubuduće nastaviti s njihovim stipendiranjem. Iskreno se nadam da ćemo među ovim sportašima imati olimpijce te europske i svjetske prvake. Mi smo najsportskija županija“, naglasio je Boban

Predstavnik Vaterpolo kluba Mornar Vili Mladinić zahvalio je županiji. „Već 7 godina sam tajnik u klubu i naši sportaši su već dobivali ovu stipendiju. Podržavam ovu inicijativu i nadam se da će Županija nastaviti s ovom praksom. Svaka pomoć sportu poput vaterpola puno znači kako bismo mogli održati razinu na koju smo dosli“, rekao je Mladinić.

Ivan Šušnjara iz Rukometnog kluba Trilj smatra kako ova potpora osim financijskoga iznosa znači i nadu mladim sportašima. „Sport je zdravstveni i svaki drugi napredak, a naši mladi sportaši su uglavnom dobri ljudi. Nadam se da će i ova manifestacija biti poticaj drugoj djeci da se bave sportom“, rekao je Šušnjara.

Stipe Đapić iz Ragbi kluba Sinj dodijeljena sredstva uložit će u opremu. „Naš klub uvijek ima dovoljno članova za prvi tim, a nedavno smo na prvenstvu Hrvatske bili pobjednici. Ovo mi je veliki vjetar u leđa“, rekao je mladi sportaš.