Župan primio rukometne reprezentativce, osvajače zlata na Europskom prvenstvu gluhih

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u srijedu je primio hrvatske reprezentativce, osvajače zlatne medalje na Europskom prvenstvu gluhih u rukometu, održanom u Njemačkoj tijekom svibnja.

Župan je najavio kako će se od ove godine osigurati posebna stavka u proračunu te će se sve koji su postigli rezultate financijski nagraditi. „Našim reprezentativcima veliko hvala na promociji Hrvatske i naše županije. Okosnica reprezentacije su upravo momci iz ovoga bazena. Oni su naviknuti na europske i svjetske medalje, ali svojim primjerom pokazuju što znači upornost te da nema barijera i prepreka kad netko nešto želi i hoće. Primjer su mladim generacijama da se isplati raditi, truditi i žrtvovati za svoju domovinu“, poručio je župan.

Reprezentativac Mateo Perak zahvalio je županu na primanju. „Još jedno zlato je u nizu i obranili smo naslov u Njemačkoj. To je motivacija za Olimpijske igre u Japanu dogodine. Nadam se nastavku podrške te da ćemo to vratiti još jednim zlatom“, izjavio je Perak.

Čogelja je čestitao na nizu uspjeha koje su postigli ovi sportaši. „Naša je dužnost pokušati Savez gluhih izjednačiti sa svim savezima koji djeluju. Na ovaj simboličan način to radimo i nastavit ćemo tim smjerom. Saslušat ćemo vaše potrebe kako bismo imali još kvalitetniju suradnju“, rekao je Čogelja.