Župan primio Tonija Vujčića, osvajača šahovskog zlata na zimskoj olimpijadi

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić u ponedjeljak su primili majstorskog kandidata i hrvatskog reprezentativca Tonija Vujčića, osvajača zlatne medalje u klasičnom šahu na 20. Zimskim olimpijskim igrama gluhih u Turskoj.

Boban je tom prilikom naglasio kako Splitsko-dalmatinska županija sa Županijskim sportskim saveznom gluhih ima dugogodišnju suradnju. „Ovo je povijesna zlatna medalja u šahu iz kategorije gluhih. Vrlo rijetko ćete na svijetu naći toliko svjetskih uspjeha kao što imamo iz Sportskog saveza gluhih Splitsko-dalmatinske županije. To je dokaz da oni sjajno rade, a Tonijeva vrlo velika vrlina je što okuplja djecu u Makarskoj, za koju organizira školu šaha“, izjavio je Boban. Dodao je da će za ovaj uspjeh i rad s djecom Županija osigurati financijsku pomoć putem saveza. „Oni svaku donaciju koriste u daljnji razvoj sportaša iz kategorije gluhih i nagluhih osoba“, zaključio je župan. 

Tajnik županijskog sportskog saveza gluhih Miro Opačak navodi kako je ponosan što se vrhunski sport širi među gluhima u županiji. „Trudimo se pronaći što više djece kako bi i oni pokazali vrhunske rezultate i osvojili medalje“ izjavio je Opačak.
Toni Vujčić je na kraju zahvalio svima koji su pomogli u ovom uspjehu.