IZABRANO ŽUPANIJSKO POGLAVARSTVO

Većinom glasova vijećnici Županijske skupštine su izabrali članove Županijskog poglavarstva koje je predložio splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader. Tako je izabran  Nikola Blagaića, diplomirani inženjer građevine za člana Poglavarstva koji će pokrivati područje urbanizma, prostornog planiranja i zaštite okoliša; diplomirani ekonomist Ante Blažić pokrivat će  resor gospodarstva. Područjem pomorstva, prometa i veza  će se baviti mr. sc Željko Đuzel, a prosvjetom, kulturom i sportom nastavnik u mirovini Ante Galić. Članovi Poglavarstva Splitsko –dalmatinske županije za područje poljoprivrede, ribarstva i marikulture, odnosno znanosti i razvoja Županije postali su ekonomist Stjepan Maglica i dr.sc. Slavko Perica. Prof. dr. sc. Dujomir Marasović postao je član Poglavarstva  zadužen za zdravstvo i socijalnu skrb, a dr. stomatologije Ante Nosić za turizam i zdravstveni turizam.
Lokalnom i područnom samoupravom bavit će se član Poglavarstva Mate Tomislav Peroš, diplomirani pravnik, a skrbi o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i poduzetništvom  poduzetnik Ivan Protrka.

Županijska skupština,  jednako tako , donijela je odluku da župan Ante Sanader i njegovi zamjenici  Anđelka Vuko i Luka Brčić obavljaju dužnost u trinaestočlanom Poglavarstvu Splitsko-dalmatinske županije profesionalno.    
                                                                                         Marijana Šundov