Novosti

Održan E-CITIJENS Web sastanak na temu prilagodbe krizi Covid-19.

29. svibnja 2020., usred krize Covid-19, partneri projekta E-CITIJENS sastali su se putem interneta kako bi razgovarali o tome kako projekt može pomoći u suočavanju s pandemijom i mogućim budućim krizama slične vrste. Partneri projekta E-CITIJENS raspravljali su o tome kako uključiti zdravstvene rizike u EDSS platformu, ICT infrastrukturu koja prikuplja hitne podatke s društvenih mreža i iz institucionalnih izvora kako bi podržala donošenje odluka tijekom kriza. Zajedno s poplavama, šumskim požarima i potresima, taksonomija zdravstvenog rizika bit će stoga uključena u semantiku EDSS platforme izvučene iz poruka na društvenim mrežama i institucionalnih izvora.

Kriza Covid-19 istaknula je koliko je kritična veza između društvenih medija i kolaborativnih tehnologija. Koristeći društvene medije, građani mogu pružiti Civilnoj zaštiti pravovremene informacije na geografskom području. Ove informacije donositelji odluka mogu koristiti za bolju pripremu za upravljanje u hitnim slučajevima, planiranje odgovora kao i raspoređivanje resursa na terenu. Zauzvrat, Civilna zaštita nadzire javnu interakciju, pružajući građanima ažurirane i točne informacije.

Ovaj novi pothvat će se naročito odraziti na vanjsku komunikaciju kroz profile i web stranice projekta na društvenim mrežama, kao i kroz ad hoc kampanju za podizanje svijesti koju će partneri uskoro provesti.

Ravnopravnost spolova