Otvoreni radovi izgradnje odvodnje naselja Grab i rekonstrukcije županijske ceste Vratnice – Grab

Župan Blaženko Boban, ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić i gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin otvorili su radove izgradnje odvodnje naselja Grab i rekonstrukcije županijske ceste ŽC 6289 Vratnice – Grab, s izgradnjom nogostupa. Župan je tom prilikom istaknuo kako se radi o projektu koji je specifičan po nekoliko aspekata. „Ovaj projekt pokazuje sinergiju više subjekata, ali i više benefita. Projekt se radi u sklopu aglomeracije. Podsjećam kako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji aktivno 6 projekata aglomeracije – Kaštela, Trogir, Sinj, Trilj, Imotski i Hvar. Radovi na svim tim aglomeracijama su se zahuktali upravo zbog sinergije o kojoj govorim“, izjavio je župan i dodao kako Splitsko-dalmatinska županija sudjeluje u svim tim projektima.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić ističe kako se radi o projektu koji je pripreman posljednje tri godine. „Ovo je zajednički projekt ŽUC-a i Grada Trilja, a uključeni su i Vodovod i odvodnja Cetinske krajine te Hrvatske vode. Iskoristit ćemo rješavanje pitanja kanalizacije kako bismo rekonstruirali ovu cestu te izgradili nogostup i javnu rasvjetu“, rekao je Škorić.

Triljski gradonačelnik Ivan Bugarin ističe dobru suradnju Grada, Županije, Vodovoda i Hrvatskih voda. „Mi ćemo ovim projektom riješiti ovu kritičnu točku na kojoj je nažalost bilo prometnih nesreća s poginulim osobama. Grad će i dalje nastaviti u ovakve projekte. Veseli me što je došao ovaj dan kada smo započeli radove“, izjavio je Bugarin.

Ukupna  vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak radova je 18 mjeseci.