Novosti

Poziv na tehničke radionice u okviru projekta Joint_SECAP

Poštovani,

Pozivamo Vas na radionicu koji će se  održati dana 10. i 11. lipnja 2021. godine u dvorani Konferencijska dvorana „Velaris“ Bluesun Holiday Village Velaris – Supetar  u Supetru sa početkom u 10:00 sati.

Projekt Joint_SECAP – cilj ovog projekta je poboljšati praćenje klimatskih promjena u Splitsko-dalmatinskoj županiji, adaptacija efektima, prevencija i minimiziranje negativnih učinaka, te korištenje potencijalnih prednosti i mogućnosti pozitivnih učinaka klimatskih promjena uz implementaciju unaprijed definiranih strateških mjera.

Glavni cilj projekta je povećati znanja i kapaciteta lokalnih vlasti o prilagođavanju klimatskim promjenama, kako bi im se omogućilo da lakše integriraju mjere klimatskih prilagodbi u postojeće energetske planove i usvoje nad-općinski pristup rješavanje navedene problematike.

Kroz projekt su se razvili alati i instrumenti kojima će se podržati javne uprave u izradi strateških planova, akcijskih planova i drugih instrumenata prilagodbe klimatskim promjenama, kako bi se integrirali sa postojećim energetskim planovima i omogućiti  učinkovitije korištenje raspoloživih mogućnosti financiranja (npr. strukturnih fondova).

Agenda - Barač Joint Secap

Predstavljanje SECAP-a za područje Otoka Brača, primjeri dobre prakse i mogućnosti za provedbu mjera

S poštovanjem

                                                                                                            Privremeni pročelnik

                                                                                                       Anđelko Katavić, mag.oec.

Ravnopravnost spolova