Predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima posjetio Županiju

Nakon sastanaka s gradskim upravama Splita i Solina i obilaska solinske bazilike u izgradnji, predsjednik Vlade RH  Andrej Plenković sa suradnicima je uoči rukometne utakmice Hrvatska-Srbija, posjetio župana Blaženka Bobana, njegove zamjenike i suradnike, te su se zajednički osvrnuli na najvažnije projekte od značaja za Županiju.

Razgovarali su o projektima u županiji, posebice o prometnoj infrastrukturi. U skoro vrijeme u Zagrebu očekuje razgovor župana s ministrom prometa kako bi se vidjelo na koji način riješiti prometne probleme koji opterećuju tu županiju, posebice u turističkoj sezoni.  Premijer je pritom je istaknuo prometno opterećenje na dijelu od Trogira do Omiša. 

 Istaknuo je kako je početkom godine ukinuta tunelarina za Tunel sv. Ilije te da je to bila snažna poruka Vlade Splitsko-dalmatinskoj županiji, Imotskoj krajini i Makarskoj rivijeri. Kako je rekao, posebno mu je drago da su reakcije svih prijatelja u tom dijelu županije pozitivne i da je to prepoznato kao poticaj za stanovnike tog dijela županije.

 Župan Boban je u izjavi za novinare nakon sastanka istaknuo kako su za današnjeg posjeta premijera županiji, Solinu i Splitu dobili pohvale za politiku demografske obnove, a s njom će nastaviti i 2018.  Druga važna tema razgovora bila je prometna infrastruktura te je s tim u vezi dogovoren sastanak s ministrom prometa Butkovićem u Zagrebu, s naglaskom na rješavanje prometnog problema od Trogira do Omiša s tri frekventna pravca - tunelima Kozjak i Ravča te cestom Solin-Omiš. Župan Boban se nada da će nakon tog sastanka u Zagrebu početi "ofenzivnije uređenje" prometne infrastrukture u županiji.

Satanku su nazočili i potpredsjednica Vlade ministrica gospodarstva Martina Dalić, potpredsjednica Vlade ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade  ministar obrane Damir Krstičević, ministri Zdravko Marić i Lovro Kuščević te državni tajnik Ureda za Hrvate izvan Hrvatske, Zvonko Milas.

U županovoj pratnji bili su predsjednik županijske Skupštine Petroslav Sapunar, zamjenici župana Ante Šošić i Luka Brčić, te pročelnik županova kabineta Davor Pavić. Sastanku su naozočili i saborski zastupnik Ante Sanader i ravnatelj županijskih Ljekarni Ante Mihanović.

Ovaj sastanak je na neki način bio u funkciji priprema za sjednicu Vlade koja bi se trebala održati u Splitu, uoči sv. Dujma, zaštitnika grada Splita.