Novosti

Slovački veleposlanik posjetio Županiju

Danas je u Županiji upriličen prijem za Jurja Priputena, veleposlanika Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj. Dobrodošlicu u našu Županiju poželjeli su mu župan Blaženko Boban i predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar.

„Odnosi između naših država su na zavidnoj razini, a nadam se kako ćemo također, u dogledno vrijeme, ostvariti kontakte i na lokalnoj, županijskoj razini. Želja nam je također povećati i broj dolazaka slovačkih turista u našu županiju, te dolazak ekskurzija vaših školaraca“, kazao je župan Boban.   

„Slovaci u sve većem broju dolaze u vašu zemlju, a najviše u Splitsko-dalmatinsku županiju u grad Makarsku koju godišnje posjeti oko 50 tisuća Slovaka od ukupno 100 tisuća koji posjete SDŽ. Osim ovog turističkog aspekta, vežu nas i onaj gospodarski. Nadam se kako će se naša suradnja još više razviti i to preko Gorana Morovića našeg počasnog konzula u Splitu“, kazao je veleposlanik.     

Osim ove teme, razgovaralo se i o mogućnostima proširenja suradnje na kulturnom, sveučilišnom, sportskom, a posebice gospodarskom planu, kao i razmjeni iskustava i znanja kod pripreme projekata za povlačenje sredstava iz EU fondova.

Ravnopravnost spolova